Banner Ad 1

Arkmodel WTC

R/C Submarine modelers

Arkmodel WTC

Postby nzkilo » Sat Jun 06, 2009 2:41 am

Hi,

Does anyone have one of the arkmodel WTCs? Any close up pictures out there?
nzkilo
Registered User
 
Posts: 27
Joined: Sat Jan 07, 2006 4:18 am
Location: Christchurch NZ

Postby nzkilo » Sun Jun 07, 2009 6:23 pm

Hasn't anyone taken the plunge with one of their pressure hulls? (no pun intended).
Sadly the website is quite limited, I think they would get more business with more detail / pics etc.
nzkilo
Registered User
 
Posts: 27
Joined: Sat Jan 07, 2006 4:18 am
Location: Christchurch NZ

arkmodel wtc

Postby subkraft » Thu Jun 11, 2009 1:41 am

I have. Went to China at Christmas and went down there to visit. Very interesting day, a real adventure. Came back with wtc kit and they sent hull down to Aus later.

WTC now just about finished, gone together pretty well. Uses a pump to fill a bag fed thro a solenoid valve. Wtc is all cnc cut nylon, all a good fit.
They can supply a pretty nifty reversing switch that runs straight out of the receiver to operate the pump and its a 12 volt system.

My kit was a pre-production item, it was good of them to let me have it. I've made a few changes to suit myself. I replaced the supplied solenoid valve, the supplied pump just couldn't pull enough water thro it, bag filled very slow and the pump got hot. Changed the prop shaft arrangement, kit supplied with a seal and instructions not to run out of water....I put in a more conventional stern shaft.

Overall I thought it was a good kit and reasonably priced. The Chinese characters engraved into the endcaps labelling the plug holes are pretty cool too....
subkraft
SubCommittee Member
 
Posts: 52
Joined: Mon Jan 19, 2009 1:53 am
Location: Australia

Postby nzkilo » Thu Jun 11, 2009 4:41 am

thanks for the info.

I hope the pump on my WTC is up to scratch. I haven't purchased any reversing switches yet - I'll take a look before I invest more
nzkilo
Registered User
 
Posts: 27
Joined: Sat Jan 07, 2006 4:18 am
Location: Christchurch NZ

wtc pump

Postby subkraft » Thu Jun 11, 2009 11:11 pm

The pump as supplied is really good. The problem I felt was the solenoid, the valve opening inside was just too small. Replaced with a nylon bodied valve, I carefully enlarged the internal ports and it works fine.
subkraft
SubCommittee Member
 
Posts: 52
Joined: Mon Jan 19, 2009 1:53 am
Location: Australia

Postby nzkilo » Fri Jun 12, 2009 2:33 am

Do you have any images you could post?
nzkilo
Registered User
 
Posts: 27
Joined: Sat Jan 07, 2006 4:18 am
Location: Christchurch NZ

Postby subkraft » Thu Jun 18, 2009 1:51 am

Image

Image

Image
[/img]


...okay, here's a couple as a first go at uploading images to here.
pix show kit as provided with the exception of the ballast inlet tubes which was a rough up. But should give an idea of the construction etc.....
subkraft
SubCommittee Member
 
Posts: 52
Joined: Mon Jan 19, 2009 1:53 am
Location: Australia

Postby nzkilo » Sun Jun 21, 2009 8:17 pm

Hi,

Am I correct that you have the single tank WTC?
nzkilo
Registered User
 
Posts: 27
Joined: Sat Jan 07, 2006 4:18 am
Location: Christchurch NZ

Postby subkraft » Mon Jun 22, 2009 2:56 am

.....yes, if you mean just the one ballast bladder.
subkraft
SubCommittee Member
 
Posts: 52
Joined: Mon Jan 19, 2009 1:53 am
Location: Australia


Return to R/C Modeler

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot]